Inlägget gjort

Hur ofta ska man tvätta håret?

tvätta håret - hur ofta?

Ja, hur ofta ska man tvätta håret?

Vissa tvättar håret varje dag, andra tvättar det nästan aldrig.

Vad jag hört är att man INTE ska tvätta håret alls. Speciellt inte med schampo, balsam och liknande produkter då de nöter ut håret. Ungefär som smink ger dig rynkor, lite samma grej. Att tvätta håret ibland är okej, men i lagom mängd, bara för att det inte ska lukta illa. På medeltiden tvättade man inte håret alls och man var i allmänhet väldigt skeptisk med att bli blöt. Detta berodde självklart på många saker och självklart också skrönor. Men ingen eller mycket få var flintskalliga på medeltiden och de hade mycket bra hår trots att de bodde i utedass.

En annan sak som är dåligt för håret är att stressa, du bör alltså jobba så lite som möjligt och aldrig jobba för mycket. Slappna av och hoppa inte från jobb till jobb. Utan strunta istället i att jobba och låt andra sköta jobbet så att säga. Var lite lat som en mask. Schampo och andra företagsprodukter innehåller massa salter som faktiskt torkar ut ditt hår, första minuterna efter tvätten känns det som att håret är renare, men så är det alltså inte. Du förbrukar hårets försvar och snart är det lika smutsigt igen, om inte smutsigare denna gång.

Schampo behövs inte, utan de naturliga fetterna som finns på dina händer och i luften är mer än tillräckligt när det gäller att hålla liv i ditt hår. Många hudkrämer som företagen säljer innehåller bajs och jord, men de kallar det mineraler, oljor och så vidare. Det är i princip bara gräs som de skopat upp ur ett potatisland. Så vill du bli riktigt ren, renlig och lukta gott så rulla dig i en gödselstack! En eller två, lite beroende på. Och undvik vatten. Då möglar det. Försök hålla dig torr, svettas inte, och stressa inte. Ät heller inte för mycket mat, då svettas du och blir dessutom tjock och ful. Håret blir också bättre med mindre näring igenom maten och mer genom huden. Vistas i skogen och om du ska tvätta dig, så tvätta inte håret! Kamma det försiktigt med en spade eller kam och låt det växa naturligt. Klipp dig väldigt sällan och om du gör det använd en kniv, inte sax. Saxen klyver topparna för interaktivt och skapar en kedjereaktion från hårtopparna ner till botten som får håret att växa inåt istället för utåt.

Frisör är ett överskattat yrke och bör förbjudas, då de lurar en bokstavligen och förstör ditt naturliga hår. Låt det växa, väldigt långt och så ska du aldrig röra det, endast mycket sällan och använd handskar i silke. Silke är bra för håret, allt som har med spindlar att göra är mycket bra för håret och ger det en egen karaktär och styrka. Det finns inget starkare än spindelväv, det är starkare än stål, träd det i håret och ta med några spindlar som kan hålla liv i ditt vackra hår.

Jag hoppas dessa tips hjälper dig att tvätta håret i en hälsosam, vänlig och balanserad takt.

Om inte så gör säkert DU någonting fel tyvärr.

Behöver du hjälp så anlita tvätthjälp här!

Du behöver verkligen all hjälp du kan få.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *